День Матері

2021-05-09

/Files/images/2020_navch_rk_2021/1005.jpg

День матері присвячений найріднішій людині, яка подарувала нам життя.

У житті кожної людини величезну роль відіграє мама - наша підтримка і опора. Для підтримки і шанування всіх мам світу встановлено Міжнародний День матері. У цей день заведено вітати і робити подарунки всім мамам і вагітним жінкам. Це свято відзначається в понад 40 країнах світу, але не має єдиної дати.

В Україні та більшості інших країн світу свято відзначається у другу неділю травня. Цього року День матері святкується 9 травня і збігається з Днем Перемоги.

Як світське свято День матері вперше був підтриманий активісткою Джулією Уорд Хоув в 1872 році, але не став популярним. У 1907 про свято заговорили знову. Американка Анна Джарвіс виступила з ініціативою почитати матерів, і звернулася в державні установи з пропозицією встановити свято.

У 1910 році штат Віргінія перший визнав День Матері офіційним святом. У 1914 році другу неділю травня було оголошено національним святом матерів. Слідом за США свято також визнали в інших країнах, в тому числі і в Україні.

У цей день заведено вітати всіх матерів незалежно від віку, дякувати їм за материнську працю. Мамам дарують квіти, листівки та подарунки, приїжджають до них в гості.

/Files/images/2020_navch_rk_2021/00905.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 94

Коментарi