• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Похід "Місцями Борщівських боїв" (продовження)

Похід "Місцями Борщівських боїв" (продовження)

2012-11-17

Важливе місце у формуванні особистості дітей та підлітків посідає туризм і краєзнавство. В процесі активного пізнання історії рідною краю, знання свого родоводу, історичних та культурних надбань предків у юних туристів-краєзнавців виховується почуття чуйності, доброти, дбайливого ставлення та поваги до історії рідного краю.

Краєзнавство, як народні знання про свої рідні місця, зародилося в далекому минулому. У всіх народів світу завжди були люди, які добре знали минуле і сучасне життя. Свої знання вони передавали із покоління в покоління. Адже історичне минуле — це частина нашого життя.

Ми повинні цінувати те, що лишилось нам як спадщина від наших дідів і прадідів, які проливали за неї свою кров і нерідко віддавали життя.

Більше як півстоліття тому наш народ вистояв і переміг у великій битві з фашизмом. У літопис всенародного подвигу немало яскравих сторінок вписали і баришівчани. Захищаючи рідну землю, наші земляки до кінця виконали свій священний обов'язок. Немало їх полягло в боях. Вічна їм слава!

/Files/images/Рисунок (6).jpg

Туристський похід по місцях бойової слави проводиться на території Баришівського району Київської області. Розпочинається похід в центрі селища міського типу Баришівка і завершується в с. Борщів, далі – зворотний маршрут до залізничної станції «Баришівка».

Суть туристсько-краєзнавчого походу полягає в тому, що внаслідок залучення дітей до туристсько-краєзнавчої роботи у школяра формується особистісно-ціннісне ставлення до історії рідного краю, розвиваються загальні та спеціальні здібності, мислення, стимулюється творчий потенціал особистості, виховується потреба і здатність до творчої самореалізації і духовного самовдосконалення.

(Матеріал взято із збірника «Місцями Борщівських боїв» автора Кравченко Надії Олександрівни, методиста туристсько-краєзнавчого напряму діяльності Баришівського центру позашкільної роботи «Мрія»)

Кiлькiсть переглядiв: 147

Коментарi